Zhineng Qigong

Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Zhineng Qigong en het aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken.

Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Zhineng Qigong. Deze Chinese gezondheidsoefeningen kunnen door iedereen in korte tijd geleerd en beoefend worden. Dr. Pang Ming heeft deze unieke bewegingsleer ontwikkeld en haar invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. De Chinese overheid heeft Zhineng Qigong als de meest effectieve van de elf erkende Qigong-vormen aangewezen.

 
 

 

“Integer”

The state of being whole

Het team van het Zhigong Instituut zorgt ervoor dat elk jaar weer een uniek programma tot stand komt. Het instituut ‘groeit als Qi’ en zo komen er jaarlijks veel leraren bij die Zhineng Qigong verspreiden

Qi

Alles in het universum bestaat uit Qi. Qi is levensenergie en vormt de basis van alles wat leeft. 

Met Zhineng Qigong werken we heel bewust met Qi. Vanuit het principe 'Qi follows the mind' kunnen we met onze gedachten de Qistroom in ons lichaam beïnvloeden. Om zo te manifesteren, te creëren wat we wensen in ons leven. Dat vraagt om bewustzijn. Met Zhineng Qigong word je je bewust van de wisselwerking tussen lichaam en geest.

 

“Krachtig”

One is the power of mind

 
 
 

Zacht en soepel

Qigongoefeningen zijn rond en zacht en maken het lichaam soepel en de geest rustig. De bewegingen helpen je om gezond en vitaal in het leven te staan. Je ontwikkelt meer vertrouwen in je eigen lichaam en leert loslaten en ontspannen. Hoe meer je ontspant, hoe krachtiger je bent.

De basisoefeningen van Zhineng Qigong zijn de Lift Chi Up Pour Chi down Methode, de Three Centers Merge Methode, de Wallsquats en de La Chi Methode. Deze Chinese gezondheidsoefeningen kunnen door iedereen in korte tijd aangeleerd en beoefend worden.

Ontdek onze Zhineng Qigong oefeningen op beeld

 films home

Wekelijkse lessen

Bezoek onze wekelijkse lessen en maak kennis met de verschillende levels van Zhineng Qigong.

Meer info

Introductiemiddag

Maak kennis met de basisoefeningen van Zhineng Qigong.

Meer info
 

“Betrouwbaar”

Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.

 
 
 

Workshop volgen?

Het Zhigong Instituut Nederland organiseert elk jaar verschillende events met Zhineng Qigong leraren uit China.

Ontdek onze events

Masterclass volgen?

Een uniek programma van drie jaar om de kennis van level 1, 2 en 3 te verdiepen. Leraar: Master Yuantong Liu

Ontdek onze events

Zelfhelend vermogen

Bij Zhineng Qigong gaan we ervan uit dat ieder lichaam van nature over herstellende krachten beschikt, die het mogelijk maken om onze gezondheid te verbeteren.

Met Zhineng Qigong werk je aan het zelfhelende vermogen. De rustige bewegingen in combinatie met een geconcentreerde geest zorgen ervoor dat Qi vrij door het lichaam kan stromen en eventuele blokkades oplossen of beter nog worden voorkomen.  

 

“Uniek”

The privilege of a lifetime is being who you are…

 
 
 

Qiveld

Zhineng Qigong werkt met een Qiveld. Een universeel veld dat alles en iedereen met elkaar verbindt.

Bij Zhineng Qigong gebruiken we dit veld om informatie en energie uit te wisselen. In het veld is ruimte voor oneindigheid, leegte en stilte van het universum. 

In onze webshop

Een overzicht van boeken, DVD's, CD's, Acties en zelfs kleding.

Bekijk alle items in onze webshop
 

“Open”

The greatest moment in our lives is when we allow us, to teach each other.

 
 
 

Het Zhigong Instituut biedt samen met de Academie Qing Bai opleidingen tot docent aan. Centraal binnen de opleiding tot Zhineng Qigongleraar staat het activeren van je lichaamsqi met als doel lang, gezond en gelukkig in het leven te staan

Opruimen

Hoe haal je oneindigheid, leegte en stilte in lichaam en geest? Hoe laat je oude patronen die geest en lichaam blokkeren los? Door op te ruimen.

Net alsof je een kamer of meteen het hele huis opruimt, zo kun je ook opruimen in lichaam en geest. Letterlijk dingen weggooien kan soms erg verhelderend zijn. Daarom motiveren de Zhineng Qigong-leraren hun studenten om oude gedachtes los te laten en te transformeren. De ruimte die dan ontstaat brengt enorm veel mogelijkheden met zich mee.

 

 

“Visionair”

The body achieves what the mind believes

 
 
 

Hun Yuan Ling Tong

Binnen de wereld van Zhineng Qigong begroeten de studenten elkaar vaak met de woorden ‘ Hun Yuan Ling Tong.’

Dat betekent: de gedachte is al gemanifesteerd. Het doel is al bereikt. Kort, simpel en grensverleggend. Als je nieuwsgierig

en bereid bent om mee te gaan met de stroom van deze woorden ben je vaak op de juiste tijd op de juiste plek.

Hun Yuan Ling Tong en een innerlijke glimlach helpen je om moeiteloos door het leven te gaan. 

Reis met ons naar bijzondere plekken op de wereld
om Zhineng Qigong te beoefenen...

 

“Grensverleggend”

When nothing is certain, everything is possible

 
 
 
Wilt u meer weten?

Top